website
🇳🇱 Uniek & handgemaakt in Nederland 🇳🇱

Tips voor het verzorgen van je sieraden. Check hier de do's & don'ts

Tips voor het verzorgen van je sieraden. Check hier de do's & don'ts

Sieraden worden van verschillende materialen gemaakt, edelmetalen zoals goud, zilver & platinum zijn mooie materialen, maar niet altijd even toegankelijk voor iedereen aangezien deze materialen ook prijzig zijn. Bij Lots of Happiness vinden wij het belangrijk om kwaliteit te leveren, maar tegelijk willen wij ook voor ieder budget wat aanbieden, daarom kiezen wij ervoor om met 925 Sterling Silver, Stainless Steel & DQ metaal (+ gold plating) te werken. Op deze manier maken wij mooie sieraden voor een vriendelijk prijsje.

Veel mensen hebben een nikkelallergie, ik zelf ook, ik weet dus hoe vervelend de klachten zijn (jeuk, uitslag, dikke oorlellen, soms zelfs wondjes). Vandaar dat Lots of Happiness de garantie afgeeft dat alle sieraden die wij maken 100% nikkelvrij zijn.  

Bij Lots of Happiness gebruiken wij de volgende materialen: 

✮ 925 Sterling Silver + Gold plating

✮ Stainless Steel (RVS) + Gold plating

✮ DQ metaal + Gold plating

✮ Rocaille kralen

✮ Parels & natuursteen 


Hieronder vindt je de do’s & don’ts per materiaal.

✮ 925 Sterling Silver + Gold plating

Sieraden die gemaakt zijn van 925 Sterling Silver (+ Gold Plating) bestaan voor 92,5% uit zilver en voor 7.5% uit een harder metaal, meestal koper. Wanneer je een plated sieraad koopt dan is dit sieraad voorzien van een laagje 14K goud. Let op: dit is een dun laagje, dus na veelvuldig dragen kan dit laagje slijten.


Verkleuren van sieraden kan je niet voorkomen, verkleuring treedt op door verschillende processen en invloeden van buitenaf, maar je kan het wel vertragen. 


Zilver oxideert, dit houdt in dat het zwart wordt. Dit is eenvoudig op te lossen door je sieraden af en toe op te poetsen met een zilverpoetsdoek. Vergulde of verzilverde sieraden worden aangetast door de zuurgraad (pH-waarde) van je huid. transpiratie, parfum of bodylotion. Hoe snel een sieraad verkleurt verschilt dus per persoon. 


✮ Stainless Steel (RVS) + Gold plating

Stainless steel is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, en koolstof. Sieraden gemaakt van Stainless Steel zijn bestand tegen oxidatie, corrosie en vlekken en hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Wanneer je een plated sieraad koopt dan is dit sieraad voorzien van een laagje 14K goud. Let op: dit is een dun laagje, dus na veelvuldig dragen kan dit laagje slijten.


Verkleuren van sieraden kan je niet voorkomen, verkleuring treedt op door verschillende processen en invloeden van buitenaf, maar je kan het wel vertragen. Vergulde of verzilverde sieraden worden aangetast door de zuurgraad van je huid. transpiratie, parfum of bodylotion. Hoe snel een sieraad verkleurt verschilt dus per persoon. 


✮ DQ metaal + Gold plating

DQ metaal is een materiaal dat veel wordt gebruikt voor sieraden. De afkorting DQ (designer quality) staat gelijk aan een Europees keurmerk, waarmee wordt de kwaliteit van het metaal wordt aangegeven. 

Sieraden van DQ metaal hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Verkleuring is afhankelijk van de zuurgraad (pH-waarde) van je huid.


✮ Rocaille kralen

Rocailles zijn glaskralen voorzien van een verf coating. Deze coating is van hoge kwaliteit en kan tegen een stootje of transpiratie, maar kan na veelvuldig dragen wel slijten. 


✮ Parels en natuursteen 

Parels en natuurstenen kunnen worden aangetast wanneer zij in contact komen met chemische middelen. Kijk dus uit met make-up, parfum, lotions, haarlak, etc. Parels & natuurstenen kan je makkelijk schoonmaken met water. 


✮✮✮

Tot slot adviseren wij om je sieraden tijdens slapen, sporten, douchen en zwemmen af te doen. Sieraden kunnen kapot gaan of verkleuren door de chemische toevoegingen die in shampoo en zeep zitten. Ook chloor en zout zijn funest voor je sieraden.

✮✮✮


Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips! 

-X- Lot  

laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Speciale instructies bij uw bestelling
MUZE Cadeaubon

Wat zoek je?


Popular Searches: Goud  zilver  clip